Optimalna primena industrijskih maziva, monitoring, tretman i tehnike podmazivanja

04.04.2019.

U periodu od 27. do 29. marta u organizaciji Fabrike maziva FAM iz Kruševca  je organizovan seminar na temu: "Optimalna primena industrijskih maziva, monitoring, tretman i tehnike podmazivanja".

Cilj seminara je bio upoznavanje stručnjaka iz kompanije HBIS SERBIA sa: savremenim trendovima u proizvodnji industrijskih maziva, laboratorijskim metodama ispitivana, nivoima kvaliteta industrijskih maziva, primom i tehnikama podmazivanja; dijagnostikom i monitoringom tokom eksploatacije, produžavanjem veka korišćenja i zbrinjavanjem otpadnih maziva.

Seminaru je prisustvovao 27-člani tim  iz HBIS SERBIA iz Smedereva.

Tokom tri dana seminara, obavljena je poseta i upoznavanje sa proizvodnim procesima FAM-a, akreditovanom laboratorijom (u kojoj su stručnjaci HBIS SERBIA imali prilike da se detaljnije upoznaju sa odabranim metodama ispitivanja), obavljena su predavanja stručnjaka FAM-a i Aleksandara Mitrovića, predstavnika železare.

Predavanja su obuhvatila sledeće teme:

  1. Tribološki osnovi maziva i podmazivanja - Aleksandar Obradović, izvršni direktor za tehničke poslova
  2. Optimalan izbor metoda ispitivanja - Ljiljana Janković, direktor Laboratorije
  3. Industrijska ulja,cirkulaciona i turbinska  ulja (zahtevi i tržišni trednovi) - Ana Ivanović, direktor Istraživanja i razvoja
  4. Hemizam mazivih masti. Prednosti mazivih masti. - Olivera Marković, vodeći inženjer za istraživanje i razvoj mazivih masti i specijalnih maziva
  5. Primena mazivih masti u valjaonicama - Darko Maričić, inženjer tehničke primene
  6. Dijagnostika ulja i maziva - Nebojša Jovanović, rukovodilac tehničke primene
  7. Tehnike podmazivanja - centralno podmazivanje - Aleksandar Mitrović, HBIS SERBIA
  8. Pravilna briga o otpadnom ulja kao preduslov za dalji tretman - Jasmina Stanić, inženjer za zaštitu životne sredine

Opšti zaključak je da je seminar bio veoma koristan i da je doprineo boljem razumevanju problematike sa kojima se suočavaju obe kompanije, kao i budućoj uspešnijoj saradnji.


Galerija slika:
Ostale vesti

ONE TEAM ONE GOAL

29.07.2019.

Valvoline Europe officially acquired Fabrika Maziva FAM a.d. Krusevac on July 1, 2019.This acquisition involved the entire product and service portfolio of FAM.
On that occasion, an event of welcome was organized for all employees in Valvoline Serbia.
At Valvoline we care deeply for our customers. Our main priority today is to make sure our business relation with you continues as you were used to with FAM and is even improved where possible or needed.
Our goal is to make the changes, following from the acquisition, as transparent as possible to all our partners.

Read the full article